WEDSTRIJD Futsal Team Charleroi - Real Noorderwijk  7 - 5  (1-2)

DATUM 21-10-2016  21:15

DOELPUNTEN 8' Ajouaou 0-1, 14' Chaibai 1-1, 17' own-goal 1-2, 21' own-goal 1-3, 25' Valenti 2-3, 26' Lucio 3-3, 28' El Attabi 3-4, 29' Chaibai 4-4, 31' El Attabi 4-5, 32' Lucio 5-5, 36' Valenti 6-5, 38' Lucio 7-5

VERSLAG Noorderwijk mocht vrijdagavond naar play-off kandidaat Charleroi. En wedstrijd die moest gewonnen worden om toch voeling te blijven houden met de bovenste vier. Een verre verplaatsing die weer veel stress meebracht. Real vertrok zoals altijd vanuit Noorderwijk met busjes maar beleefde een akelig moment. Iets voor Luik kregen zij een klapband en moesten wachten omdat één van de bouten niet los te krijgen was. Heen en weer werd er gebeld want er moest hulp komen om deze te vervangen. Een zenuwachtige coach Gessner naar de scheidsrechters om te vragen hoelang mocht gewacht worden om te starten. Real mocht maximum een kwartiertje later starten. Dan zagen we eindelijk onze spelers arriveren nog twee minuten voor het startsignaal. Deze hadden zich al omgekleed in de bus en mochten zonder opwarming aan de wedstrijd beginnen, slechter en stresserender kan een voorbereiding niet zijn. De wedstrijd begon maar onze jongens zaten wel vol adrenaline van de heenreis. Nog in de eerste minuut was het al bijna raak. Redding van de thuisdoelman en Charleroi had het moeilijk met de bezoekers. Een mooie wedstrijd met beide teams die knappe aanvallen in elkaar staken. Charleroi schiet op doel maar Talhaoui redt met de vingertoppen. Charleroi nogmaals met een mooie actie maar weer stond daar Talhaoui die met een tijgersprong de bal uit doel ranselde. In de 8’ was het Real dat op voorsprong kwam na een solo van Ajouaou 0-1. Real stond geweldig te verdedigen en bouwde ook knappe aanvallen in elkaar. Een zeer goede thuisdoelman was er nodig om schoten te stoppen van Moussaoui en El Attabi. In de 14’ moest Talhaoui zich gewonnen geven 1-1. Real liet zich echter niet uit zijn evenwicht brengen en kwam in de 17’ terug op voorsprong via een owngoal 1-2. Beide teams kwamen in foutenlast. Charleroi maakte vijf seconden voor rust de zesde en El Attabi mocht de 10-meter trappen. Jammer genoeg niet binnen en zo werd gerust met een 1-2 voorsprong.

Tweede helft nog maar net opgang gefloten en de bezoekers dwongen de thuisdefensie in de fout. Een scherpe voorzet werd gedevieerd in eigen doel 1-3. Charleroi dreef het tempo nog meer de hoogte in. Real stond sterk te verdedigen maar moest toch de 2-3 toestaan in de 25’. Charleroi duwde door en Noorderwijk moest in dezelfde minuut de gelijkmaker incasseren 3-3. De bezoekers waren echter niet uit hun lood geslagen en El Attabi knalde de 3-4 binnen, drie minuten later. Een ware thriller deze wedstrijd. Nu de thuisploeg die in de 29’ weer langszij kwam dankzij een onterecht gekregen hoekschop die met dank werd aanvaard 4-4. Realkeeper met een lange trap en El Attabi kopt in minuut 31 schitterend de 4-5 op het bord. Maar Charleroi bracht binnen de minuut de score weer opnieuw in evenwicht 5-5. Dan ging Salhi in het eigen doelgebied een solo uitproberen met fatale gevolgen. Hij verspeelde in de 36’de bal en de thuisploeg mocht zo voor de eerste maal op voorsprong komen 6-5. Coach Gessner probeerde nog met een vijfde veldspeler maar twee minuten voor tijd speelde Salhi de bal ongelukkig in de voeten van de thuisploeg die de klus kon afmaken 7-5. Een knappe wedstrijd waarin Real Noorderwijk niet verdiende om te verliezen werd ten einde gefloten. De wet van Murphy, je weet wel, als iets mis kan gaan op een slecht moment, dan gaat het mis. En vrijdagavond was het zo voor de Real boys, de ploeg zit in de hoek waar de klappen vallen. Volgende week moeten de Elmos guys naar Morlanwelz en kunnen zo beginnen aan een heel lange achtervolging. Daar moet gaan gewonnen worden zodat ze de aansluiting niet verliezen met de subtop maar vooral om onderaan weg te geraken.

Speelden mee: Talhaoui, Bouri M., Kherouach, El Kharroubi, Salah, El Attabi, Ajouaou, Moussaoui, Salhi, Bouri B., Oucheikh, Haddouch